het installatiebedrijf uit Ophasselt dat alle werken in eigen beheer van A tot Z zelf uitvoert !!!
LUCHTBEHANDELING
     
  VENTILATIE
     
  AIRCO
     
  REALISATIES
       
ELEKTRICITEITSWERKEN KLIMAATREGELING ZONNEPANELEN DIENSTEN CONTACT
     
 
    LUCHTBEHANDELING
Airco
     
   

Airco

Ben je op zoek bent naar een toestel voor een kleine slaapkamer, een volledige villa, een winkel, supermarkt, een burelencomplex, een horecazaak,… Electro-Klima biedt de oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie.
Energie efficiënte verwarming en airconditioning systemen spelen een steeds belangrijke rol binnen zowel residentiële als niet-residentiële toepassingen. Een hoge kwaliteit van leven kan nu gecombineerd worden met laag energieverbruik dankzij de laatste Inverter technologie.

Wat is een lucht/ lucht warmtepomp?

Een lucht/lucht warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. Deze warmtepomp werkt ongeveer als een koelkast, maar in de omgekeerde richting. Ze onttrekt warmte aan de buitenlucht op een bepaalde temperatuur (tot -20°C) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan de binnenlucht. De warmtepomp pompt dus warmte van een laag naar een hoog temperatuursniveau. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciale vloeistof die warmte kan transporteren, het HCFK vrij koelmiddel genaamd. De compressor is het onderdeel dat het meeste elektriciteitsverbruik heeft van de installatie. Het rendement van de installatie, anders genaamd de winstfactor, wordt berekend door de geleverde energie (afgegeven warmte) te delen door de verbruikte elektrische energie.

De INVERTER technologie zorgt voor een optimale regeling van de compressor, waardoor het rendement van de installatie hoger is dan bij klassieke airconditioning systemen. Zo worden winstfactoren tot 4,5 bekomen. Door zijn snelle reactietijd en zijn zeer hoge rendementen is dit het voordeligste en meest comfortabele systeem dat beschikbaar is op de markt. U bespaart tot 60% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Ideaal voor AL uw toepassingen.
Een omkeerbare warmtepomp kan in de zomer de binnenruimte ook koelen door de warmte aan de binnenlucht te onttrekken en deze naar buiten te transporteren om deze daar af te geven aan de buitenlucht. Zo kan u ook in de zomer genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Voordelen van inverter technologie

  • Sneller bereiken van de gevraagde temperatuur (tot 1,5x sneller dan een aan/uit compressor)
  • Meer comfort dankzij een stabiele ruimtetemperatuur (tot ±0,5°C)
  • Geluidsarme werking van de buitengroep
  • Energiezuinige installatie dankzij R410A koelmiddel en modulerende compressorsturing
  • U bespaart tot 60% in vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem
  • Een hoog rendement van de installatie, ook bij buitentemperaturen tot -20°C

Uitvoeringen

De binnenunit van een lucht/lucht inverter is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen naargelang de plaatsingsmogelijkheden.

wandmodel
vloermodel
plafondmodel
Cassettemodel
luchtkanaal
In de buitenunit kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een unit voor het verwarmen en koelen van 1 tot 8 kamers.
Men spreekt hier dan over 2-3-4 en 8 kamer Multi inverters.

                    

 


 
 
webdesign
by ICTdesign