het installatiebedrijf uit Ophasselt dat alle werken in eigen beheer van A tot Z zelf uitvoert !!!
ZONNEPANELEN
     
  WAT LEVERT HET OP?
     
  HOE WERKEN ZONNEPANELEN?
     
  PLAATSING
     
  PRODUCTEN
     
  REALISATIES
       
ELEKTRICITEITSWERKEN KLIMAATREGELING LUCHTBEHANDELING DIENSTEN CONTACT
     
 
    ZONNEPANELEN
Hoe werken zonnepanelen?
     
   

Hoe kan je thuis groene stroom opwekken uit het zonlicht?

Zonnepanelen zetten invallend zonlicht om in elektriciteit. Een zonnecel bestaat uit een dun laagje silicium met aan de bovenkant een negatieve en aan de onderkant een positieve lading, beschermd tussen twee glasplaten.

De energie van het zonlicht brengt stroom op gang van de bovenkant van de zonnecel naar de metalen onderkant. Door zonnecellen met elkaar te verbinden in een PV-paneel en vervolgens PV-panelen aan elkaar te schakelen, ontstaat een PV-installatie die voldoende elektriciteit kan leveren. Een omvormer zet de gelijkspanning opgebracht door de zonnepanelen om in wisselstroom. Die wisselstroom of elektriciteit gaat rechtstreeks naar de groene stroomteller. Deze houdt je opbrengst bij.

Als je PV-panelen op een bepaald ogenblik meer stroom produceren dan je nodig hebt, stroomt elektriciteit naar het elektriciteitsnet. De elektriciteitsmeter zal op dat moment terugdraaien. 's Nachts en op donkere dagen, of als je meer stroom nodig hebt dan je PV-panelen kunnen leveren, gebruik je stroom van het net.

 


 
 
webdesign
by ICTdesign